Targi Grüne Woche: 1700 wystawców z 60 krajów
Targi Grüne Woche w Berlinie to jedno z największych wydarzeń na świecie z zakresu żywności, przemysłu rolno-spożywczego i turystyki. W tym roku odbywa się ono po raz 91 i jest placówką dla ponad 1700 wystawców ze 60 krajów.
Targi Grüne Woche to okazja do poznania nowych trendów i produktów, poznania źródeł lokalnych produkcji żywności i produktów przemysłu rolno-spożywczego oraz spotkań z ludźmi z branży. To ważne wydarzenie dla zwiększenia globalnego zrozumienia i integracji na linii konsument-producent. To miejsce spotkań, które umożliwia wymianę doświadczeń, poglądów i informacji dotyczących produktów.
Wydarzenie organizowane jest wpisywane w specjalną strefę targową i obejmuje ona 5 olbrzymich hal targowych: „Twoje jedzenie”, „Szlaki żywnościowe. Międzynarodowa scena społeczna”, „Landsmann”, „Meble i idee dla wszystkich” oraz „Dzikpflanzenhof”. W tych halach będzie można skosztować różnorodnych bufetów śniadaniowych, lunchowych oraz degustacji, a także dowiedzieć się o nowinkach produktowych i technologicznych oraz nagrodach rzeczowych.
W dniach 17–26 stycznia 2020 r. w Berlinie odbyła się 91. edycja Międzynarodowego Salonu Spożywczego i Ogrodnictwa – Targów Grüne Woche. Wystawcy i goście z całego świata mogli cieszyć się bogatym programem atrakcji, produktami oraz informacjami dotyczącymi produkcji żywności i ogrodnictwa. W sumie 1700 wystawców reprezentowało ponad 60 krajów.
Jednym z głównych wydarzeń była debata naukowa dotycząca zrównoważonego rozwoju, której uczestniczyli eksperci zorganizowani przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Bezpieczeństwa Alimentacyjnego (IFSA). Inne istotne sesje dotyczyły tematów takich jak handel w łańcuchach żywnościowych, zrównoważona produkcja żywności, oraz społeczna odpowiedzialność biznesu i potencjał firmy dla globalnych zasobów.
Dużym powodzeniem cieszyły się także atrakcje oferowane w hali i na placu targowym: stanowiska degustacyjne, warsztaty kulinarne ze szefami kuchni, warsztaty ogrodnicze oraz prezentacje muzyczne. Gościom przybyłym na imprezę woalno było także skorzystać z ciekawego programu rozrywkowego obejmującego prelekcje o naturalnym stylu życia, najnowszych trendach spożycia i produkcji oraz degustacji win.
Targi Grüne Woche są idealnym miejscem do wymiany informacji między rynkami handlowymi oraz skorzystania z okazji do nawiązania nowych relacji biznesowych. Impresariat pragnie podziękować wszystkim gościom uczestniczącym w tegorocznych targach – do zobaczenia za rok!
Międzynarodowe Targi Grüne Woche odbywają się corocznie w Berlinie od 1926 roku. To impreza, która gromadzi wystawców z całego świata, aby pokazać i zachęcić do zakupu żywności i produktów spożywczych.
Tegoroczna edycja Targów Grüne Woche okazała się jeszcze bardziej fascynująca niż kiedykolwiek. 1700 wystawców z 60 krajów przyjechało do Berlina, aby zaprezentować drobne, lokalne przysmaki, wypieki, wino i oliwy. Ponad 100 państw europejskich było również reprezentowanych przez sklepy specjalizujące się w lokalnych produktach.
Gościom targów towarzyszyła niesamowita atmosfera, a organizatorzy zapewnili szeroki wachlarz interesujących wydarzeń i atrakcji, takich jak specjalne degustacje, warsztaty kulinarne i prezentacje nowych produktów spożywczych. Wizytę na targach uatrakcyjniał również fakt, że można było spotkać się tam z ważnymi osobistościami gastronomicznymi, takimi jak Jamie Oliver i Yotam Ottolenghi.
Jeśli szukasz prawdziwych pozytywnych wrażeń podczas swojej przyszłej wizyty w Berlinie, Targi Grüne Woche to must-see event dla fanów dobrego jedzenia!
Targi Grüne Woche w Berlinie to jedna z najbardziej znanych imprez o tematyce spożywczej na świecie. W tym roku odbędzie się po raz 93. Przez 10 dni goście odwiedzający targi będą mogli skosztować wyjątkowych specjałów i skorzystać z licznych atrakcji.
Aż 1700 wystawców z 60 krajów biorących udział w targach przedstawia produkty ze swoich tradycyjnych lokalnych regionów, propaguje sprzedaż, wspierać działalność ekonomiczną oraz promuje jakość i bezpieczeństwo produktów spożywczych. Uczestnicy biznesowi i konsumenci spodziewają się także dodatkowo ciekawych informacji na temat żywności zdrowej, środowiska naturalnego, produktów regionalnych i upraw.
Gościom Targów Grüne Woche będzie można także odbywać interesujące spotkania, seminaria i degustacje. Tutaj też możliwe jest poznanie najnowszych trendów rynkowych dotyczących globalnego handlu rolnego i nawiązanie nowych relacji handlowych.